Met de introductie van De Kunst Gast wil platform Art is A Guaranty mensen thuis tijdens deze lockdown periode wat verlichting brengen. Tegelijkertijd biedt De Kunst Gast de mogelijkheid om een directe financiële bijdrage te leveren aan de bron, de kunstenaar.

Nederland is helaas toch niet onder een harde lockdown uitgekomen. Er zijn allerlei voorschriften en alleen essentiële winkels kunnen openblijven, geen musea, theaters of bioscopen mogen open en men mag alleen online bestellen en laten bezorgen. Elkaar online ontmoeten blijft een uitkomst voor veel dingen, maar er is toch ook heel veel behoefte aan iets echts. 

De Kunst Gast biedt kunstwerken aan die te gast zijn bij mensen thuis. Met de introductie van De Kunst Gast hopen wij met een kunstwerk als Kunst Gast de door de Corona ontstane metaforisch lege ruimte in de huizen te verzachten en op te vullen. Een kunstwerk dat bij u thuis te gast is.

Wat is het verschil tussen De Kunst Gast en een kunstuitleen?

De Kunst Gast brengt een direct contact tot stand tussen de kunstenaar, diens werk en de kijker. Een Kunst Gast is veel meer dan een keuze uit talloze kunstwerken: de gastheer/-vrouw kiest heel bewust een kunstwerk uit een overzichtelijk aanbod dat door de kunstenaar zelf geselecteerd is en dat voor een korte periode specifieke aandacht krijgt van de kijker. De intimiteit tussen de Kunst Gast en degene die in zijn/haar huis een speciale plaats inruimt voor de logé, levert een bijzondere kijk- en belevingsdialoog op. De kunstenaar is zeer bereid om aan deze uitwisseling mee te doen.

Kunstwerk afhalen of bezorgen in huis

U kunt uw Kunst Gast nu uitnodigen tijdens de lockdown periode, deze blijft dan vanaf aankomst twee maanden bij u thuis. Dit als tegenwicht van al het virtuele geweld van de online presentaties. De Kunst Gast kan besteld worden voor iemand persoonlijk , maar deze kan natuurlijk ook voor iemand anders besteld worden om als cadeau uit logeren te gaan.

Hieronder treft u een overzicht van alle beschikbare kunstwerken die als Kunst Gast tijdens de lockdown periode thuis uitgenodigd kunnen worden. Als u een kunstwerk ziet dat u als Kunst Gast wel in huis zou willen ontvangen, dan klikt u op Deze Kunst Gast uitnodigen. Art is A Guaranty zal daarna voor het verbindende contact tussen u en de betreffende kunstenaar zorgen, waarbij de praktische afspraken onderling kunnen worden besproken, zoals of de Kunst Gast kan worden opgehaald of dat deze aan huis bezorgd wordt, wellicht zelfs dat de uitgekozen Kunst Gast thuis geïnstalleerd moet worden.

Uw Kunstwerk thuis, Corona Proof, via afhalen of thuisbezorgen.

Het halen, brengen, installeren van de Kunst Gast zal natuurlijk corona proof gebeuren en alle RIVM-richtlijnen zullen daarbij worden gehanteerd. Voor het te logeren hebben van uw Kunst Gast betaalt u de kunstenaar een vergoeding 225 euro inclusief BTW. Daarnaast zal voor eventueel transport, zowel heen en terug, een vast bedrag tegen kostprijs afgesproken worden. De uitgenodigde Kunst Gasten zijn van ‘spijker tot spijker’ verzekerd door Aon verzekeringen.

DE KUNST GASTEN

Marijke van Warmerdam

2 acrylic paint, inkjet print on canvas

> BEKIJK WERK

Caspar Berger

2 sculpturen, 1 videoinstallatie

> BEKIJK WERK

Laurien Renckens

3 schilderijen

> BEKIJK WERK

Marieke Coppens

2 Performance relieken en 1 scripted performance

> BEKIJK WERK

Pierluigi Pompei

3 ceramic sculptures

> BEKIJK WERK

Hans Klein Hofmeijer

3 tekeningen

> BEKIJK WERK

Suzan Drummen

3 Fotoprints op dibond

> BEKIJK WERK

Milou van Ham

3 mixed media

> BEKIJK WERK

Erica Baltimore

3 fotos

> BEKIJK WERK

Harry van der Woud

2 schilderijen, 1 mixed media

> BEKIJK WERK

Rosalinde C. Zeidman

3 Mixed media, tekeningen

> BEKIJK WERK

Marjo Postma

2 tekeningen, 1 keramiek

> BEKIJK WERK

Yvonne van den Herik

3 penseel & o.i.inkt op papier

> BEKIJK WERK

Yvette Teeuwen

2 foto’s, 1 performatief sieraad

> BEKIJK WERK

Liesje van den Berk

3 tekeningen

> BEKIJK WERK

Karin Stroo

3 uit een installatie van 21 zeefdrukken

> BEKIJK WERK

Liesbeth Kok

3 diverse technieken

> BEKIJK WERK